Akár újabb 60% gázáremelés? MTI persze hallgat
2022. augusztus 17. írta: egyujvilag

Akár újabb 60% gázáremelés? MTI persze hallgat

A portfolio.hu értesülése szerint a Gazprom januárra egyelőre felfoghatatlanul magas, a jelenlegi 900Ft-os tőzsdei gázárat 1600Ft közelébe tornászná. Ez pedig a lakosság részére (arányosítva a jelenleg kihirdetett árat) akár 1200-1300ft-ra emelkedne. Fog itt még valaki gázzal fűteni?

(portfolio diagramm)
Csak mielőtt valaki azzal vádolna, a hírt én találtam ki, Í M É a forrásanyag.
Nos, a cikkben említett közlemény szerint az orosz gázóriás azt vetítette előre, hogy a jelenlegi tőzsdei 2500 dolláros 1000m3-enkénti ár, a szállítások visszafogásával a télre 4000-re is emelkednek majd. Ilyen árat viszont egyelőre senki sem tervezett be, hiszen ennek előjele sem volt.

(portfolio diagramm)
- további ábrák a cikkben - 
Nos, ami ebben a lényeg, hogy ha a gazprom prognózisa bejön - és miért ne jönne be, hiszen ha a kínálatot visszafogja, az a piac törvényei alapján árfelhajtó hatású - , akkor karácsonyi ajándéknak egy igen jelentős gázáremelés néz ki  a lakosságnak éppen úgy, mint a cégeknek. A januári meleg már horror összegekbe kerülhet, éppen úgy, mint a gyártás, vagy éppen a gázerőművek üzemeltetése.
Mielőtt bárki is azzal jönne, hogy a szankciók, meg stb., azért olvasni kell a sorok között is. A gazprom nagyon belejött ebbe az árképzésbe, hiszen kevesebbért is jelentősen többet kaphat, mint korábban, a felesleget meg eladhatja más piacokon. Igaz, lehet olcsóbban, de akkor is megvan az extraprofit (ja igen, ezt is meg kellene adóztatni nem, mint Mészáros cégeit... Ja nem, azok nem extraprofitálnak...). Szóval, szerintem, de én csak egy nagyon kicsinyke porszem vagyok a világban, ha most egycsapásra megszünnének a szankciók, az oroszok már nem térnének le az útról, hiszen ez úgy tűnik, beválik, Európa minden pénzt megad a gázért. És hogy hogy nem, ezzel az amcsik érdekeit is szolgálják, hiszen az amúgy nagyon nem olcsó amerikai gázt egyre jobban megéri majd behozni (pedig ismétlem, DRÁGA, de mégsem lesz olyan horror, mint az orosz.
Persze várom, mit lép erre majd becses kormányzatunk... Hol a szuper olcsó olaj, az olcsó gáz...- amikért annyit nyalták az orosz seggeket. És most már nagyon érdekelne, mennyiért is adtunk el a szerbeknek 500 millió köbméter gázt...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapraegymorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr8717909981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 09:49:12

@arthurthedent:
Eladtak 87 buszt Amerikába. Ez már egy fél atomerőmű. Maximálisan igazad van. Hat év alatt.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 09:50:09

@arthurthedent:
"arra példa a 2006-os Brilliance BS6 típusú felső kategóriás kínai modell"
2022 van. Csak szólok.

arthurthedent 2022.08.20. 10:11:40

@tiltsál ki te gyökér: "Eladtak 87 buszt Amerikába. Ez már egy fél atomerőmű."

Az atomerőművet az oroszok szállították és oroszországba nyilván nem 87 buszt adtak el. És az általam bemásolt idézet is több mint hatszáz buszról beszél, amit amerikába eladtak. És különben meg azt mondtad, hogy nem volt más amit eladtunk volna csak alma.

Az a helyzet, hogy amikor ezt a kapufatologatást nyomod, akkor mindenki látja, hogy nem volt igazad, de képtelen vagy elismerni. Bizonyos körökben roppant ciki amit csinálsz, de persze gondolom, hogy neked nem az.

arthurthedent 2022.08.20. 10:16:43

@tiltsál ki te gyökér: "2022 van. Csak szólok."

Hát persze. És ennek megfelelően nyilván sok dolog megváltozott. De ha tavalyi cikket idéztem volna, akkor ugyanezt mondanád. Nyugodtan utánajárhatsz és hozhatsz bizonyítékot arra, hogy
1) Már "átmennek" a kínai autók a törésteszten, akármit is jelentsen az, hogy "átmennek". Elárulom, nincs olyan, hogy "átmegy", minősítés van.
2) Hozol bizonyítékot arra, hogy nem mennek át, de nem is baj, mert a törésteszten csak azért nem mennek át, mert nincs bennük 6 légzsák meg gyalogosvédelem.

Bármilyen fura mindkettőt állítottad, pedig a kettő ellentmondásban van, de egyikre sem hoztál semmiféle bizonyítékot. Hadoválsz. Alaptalanul osztod az észt, terjeszted a butaságot.

arthurthedent 2022.08.20. 10:20:12

@white999: "A kapitalizmus természetes velejárója, hogy a hosszú emelkedő szakaszok rövid recessziókkal válságokkal fejeződnek be."

Okés, mondj egy gazdasági rendszert, amire ez nem jellemző! :D Szerintem ez már az egyiptomi rabszolgatartó társadalomban is így volt.

sóhegy049 2022.08.20. 10:28:52

Azér' ott csinált nektek egy kis adag szart ez a Putyin és országa? Nem kellene már ezt beismerni? Szankciók nélkül is ez lenne, nála van a csap. Sz'al én hátradőlve figyelem innen ezt a sztorit, mert a gáz sem érint.
Azér' az érem másik oldala, hogy HH után Európa egésze elkényelmesedett és bízott egy simlis államban. Nem volt B-terv az energia ellátásra, így Magyarország is csúnyán át lett most baszva szopóágra, mindenkivel együtt, tehát ez most spec nem hungarikum.

nemecsekerno_007 2022.08.20. 10:31:55

@sóhegy049: Az USA-nál meg itt a másik csap.

sóhegy049 2022.08.20. 10:42:52

Van csővezeték Európába a Jenkiktől? Ne szivass! Itt legalább nincs kitettség senki felé, több lábon áll az import és ez így is van a kezdetek óta. Putyin nincs köztük.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 10:50:48

@arthurthedent:
Akkora autógyárak vannak, olyan eladási számokkal, hogy bes zarsz, és még csak nem is hallottál róluk. Ide se hozza, mert elvan a saját piacán, megfelel a saját szabványainak.
Ebből lekövetkeztetitek, hogy fejletlenek.
Meg csak másolnak.
Kur vára nem azok. 30 éve még igaz volt, hogy felzárkóznak, most már nagyon nem.
De higgyél csak Európa felsőbbrendűségében. A realitások továbbra se érdekeljenek.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 10:51:58

@arthurthedent:
"a törésteszten csak azért nem mennek át, mert nincs bennük 6 légzsák meg gyalogosvédelem."
Igen. A törésteszteken olyat is néznek, hogy csilingel-e a biztonsági öv, ha nincs bekapcsolva.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 10:54:14

@sóhegy049: "Itt legalább nincs kitettség senki felé"
Persze. Csak azok felé, akiknek van gázuk, van hajójuk, meg van termináljuk. Ja, meg ellenőrzik a tengert.

sóhegy049 2022.08.20. 10:57:27

@tiltsál ki te gyökér: Gazdasági uniós országok, egyéb? Ázsiában élek.
Mégegyszer: Magyarország és Kelet-Európa egy kommunista állam diktátorától függ és függött is. Tehát a HH óta volt idő? Volt!

arthurthedent 2022.08.20. 11:04:01

@tiltsál ki te gyökér: "olyat is néznek, hogy csilingel-e a biztonsági öv"

Na, mert csak ez a baj a kínai autókkal, amúgy minden más fasza. A törésteszt is kívállóan menne, ha csilingelne az az átkozott biztonsági öv. Mer a hülye EU ezt nézi, nem azt, hogy szörnyethalsz -e a koccanásba.

Sokat tanultam tőled. Mindig kérdeztem magamtól, hogy ezeket a ruszki hazugságokat ki hiszi el, hát már tudom. :D

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 11:23:20

@arthurthedent:
"Na, mert csak ez a baj a kínai autókkal, amúgy minden más fasza."
A 90%ot ide sem hozzák, úgyhogy ki tudja, hogy mi a baj velük.

" A törésteszt is kívállóan menne, ha csilingelne az az átkozott biztonsági öv. Mer a hülye EU ezt nézi, nem azt, hogy szörnyethalsz -e a koccanásba."
A tévedhetetlen és remek EU mellesleg nem fogadja el az USA szabványú biztonsági övet, féket, és nagyobb szilárdságú ajtót, te fasz. Csak szólok, hogy ehhez sem értesz, de pofázol.
És igen, ha a kínai vagy indiai úgy dönt, hogy nem tesz 6 légzsákot a kocsiba, és ezért 3000 dollárral olcsóbban tudja adni, akkor tényleg nem felel meg az eu szabványoknak. Ettől még nem szar amit csinálnak, és nem fejletlenebb.
A Toyota a világ második legnagyobb márkája, és nem hoz Európába teherautót. Nem azért mert képtelen lenne gyártani, és a DAF annyira fejlettebb.
Annyira szánalmasan semennyit nem tudsz a világból, hogy az fáj.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 11:29:34

@arthurthedent:
Egyébként tényleg, hogy lehet valaki annyira ostoba mint te.
Te frankón elhiszed, hogy a kínai mérnök, aki ugyanolyan egyetemen tanul mint a német, ugyanazt a számítógépet és szoftvert használja képtelen olyan autót tervezni, aminek 5 csillagos töréstesztje lenne. Vagy a gyár, ami pont ugyanazt a szerszámot használja, amikor a VW nek szállít be vagy amikor a chengdunak, akkor rosszabbat gyárt.
Te tényleg frankón elhiszed, hogy amit ott legyártanak az mind szar, majd amit onnan idehoznak és átcsomagolnak az hirtelen szuper lesz.

arthurthedent 2022.08.20. 11:34:57

@tiltsál ki te gyökér: "A tévedhetetlen és remek EU mellesleg nem fogadja el az USA szabványú biztonsági övet, féket, és nagyobb szilárdságú ajtót, te fasz. Csak szólok, hogy ehhez sem értesz, de pofázol."

1) Senki sem mondta, hogy az eu tévedhetetlen. Ez szándékos érvelési hiba, szalmabáb érvelés.

2) Senki sem tévedhetetlen, de ez nem érv arra, hogy valami nyilvánvalóan blőd dolgot állítasz és nem bizonyítod.

3) Neked már nem hiszek, jó eséllyel ezt a biztonsági öv meg fék dolgot is csak kitaláltad. Mint a rohadt almáért atomerőművet meg a minket eltartó szovjetúniót az eladhatatlan buszokkal. :D

arthurthedent 2022.08.20. 11:38:39

@tiltsál ki te gyökér: "Te frankón elhiszed, hogy a kínai mérnök, aki ugyanolyan egyetemen tanul mint a német, ugyanazt a számítógépet és szoftvert használja képtelen olyan autót tervezni, aminek 5 csillagos töréstesztje lenne."

Ezt megint csak képzelted, én egy szóval sem mondtam, hogy képtelen lenne akármilyen autót is tervezni. Vagy nagyon ostoba vagy vagy szándékosan hazudsz rólam.

"Vagy a gyár, ami pont ugyanazt a szerszámot használja, amikor a VW nek szállít be vagy amikor a chengdunak, akkor rosszabbat gyárt."

A töréstesztek azt mutatják, hogy sokszor ez a helyzet. Linkeltem, bemutattam, te azt állítod, hogy ez lehetetlen. Semmiféle bizonyítékot nem hoztál.

"Te tényleg frankón elhiszed, hogy amit ott legyártanak az mind szar, majd amit onnan idehoznak és átcsomagolnak az hirtelen szuper lesz."

Ez is hazugság, ilyet soha nem mondtam. Idehozták a saját autóikat, volt ami viszonylag jó volt, volt ami tűrhetetlenül szar. Ezt állítottam, erre linkeltem forrásokat.

arthurthedent 2022.08.20. 11:41:01

@tiltsál ki te gyökér: "És igen, ha a kínai vagy indiai úgy dönt, hogy nem tesz 6 légzsákot a kocsiba, és ezért 3000 dollárral olcsóbban tudja adni, akkor tényleg nem felel meg az eu szabványoknak."

Forrást hoztam arra, hogy 0 légzsákkal hozzák és forrást hoztam arra, hogy ennek ellenére forgalomba helyezhető. Azt mondtad, hogy "nem megy át a törésteszten". Ilyen nincs, minősítés van, nem pedig átmegy/nem megy.

arthurthedent 2022.08.20. 11:43:51

@tiltsál ki te gyökér: "Annyira szánalmasan semennyit nem tudsz a világból, hogy az fáj."

Igen, mert énmondtam, hogy nem adtunk el buszokat amerikába. Én mondtam, hogy a szovjetúnió tartott el bennünket. Én mondtam, hogy az oroszoknak nem érte meg a magyar urán. Én mondtam, hogy a törésteszten nem mennek át az autók, ha nem csilingel a biztonsági öv. Én mondtam, hogy amerikai fékkel nem lehet autózni. :D

BOAR 2022.08.20. 11:50:36

@arthurthedent: Az a helyzet, hogy folyamatosan eteted a trollt. Erre játszik. Mindig bedob valami blőd faszságot, szándékosan eltúloz, félremagyaráz dolgokat, csak hogy mérgedben kiigazítsd. Te keresed neki a pénzt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 11:57:57

@tiltsál ki te gyökér: Az anyád legépelésénél sikerült már megszámolni a leütéseket? Sikerült megszorozni kettővel? És szerinted egy vadászgéphez hány pilótát kell tartani? Egy pilóta repked vele egész nap, vagy csak két órát van bevetésen a gép meg 22 órát a földön dekkol? Pont olyan hülye vagy ehhez is mint a tüzérséghez. Váltószemélyzet. Olyanról hallottál már?

arthurthedent 2022.08.20. 11:58:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @BOAR: Én már tudom, hogy mi a helyzet. Ha jól megnézed, akkor látod, az igazságot, látod, hogy nincs is kanál. :D

Kizárt, hogy tényleg ilyen emberek vannak. Nem tudom elhinni. Meredek rá, mint amikor szerencsétlenséget lát az ember az autópályán, borzasztó, de nem tudom levenni róla a szemem. :-o

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:00:49

@arthurthedent:
"Neked már nem hiszek, jó eséllyel ezt a biztonsági öv meg fék dolgot is csak kitaláltad. "
Mondom én, hogy hülye vagy ehhez is. :D

"Mint a rohadt almáért atomerőművet meg a minket eltartó szovjetúniót az eladhatatlan buszokkal"
Pedig az is így volt, akárhogy is kapálózol.
Tudod, ha nem így lett volna, akkor renszerváltáskor kilőtt volna az ország.
Hazudozhatsz itt uránnal - ami lófasznyi sincs itt, meg bauxittal, ami szintén alig van, de az is szar.
És ha eladhatóak lettek volna a buszok, akkor nem megy csődbe 93ben az amerikai összeszerelő.
Mennyit mondtál? 230 darabot adtak el? Hatalmas mennyiség. csak a 260asból 75ezret gyártottak.

Nézz szembe a tényekkel. Bányászatunk, nehéziparunk nem volt, ami volt az azért mert a testvéri szovjetunió erőltette. Vas és acél országa, úgy, hogy se vas, se szén, se semmi. Volt élelmiszer, volt némi könnyűipar. Szóval ja, rohadt almáért kaptunk erőművet.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:07:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Na, te hiányoztál, még nem égettelek ma szarrá.

A leütés szám mit számít? Szerinted a A is két betű, mert nyomom a shiftet meg az at?
Mi a magyar ábécé 23. betűje, te korcs?

Nekem sikerül megszorozni a négyet kettővel, nálam nyolc. Meséld már el, hogy neked a tíz hogy jött ki? .D:D:D

"egy vadászgéphez hány pilótát kell tartani? Egy pilóta repked vele egész nap, vagy csak két órát van bevetésen a gép meg 22 órát a földön dekkol?"
Ezért gondolnám azt, hogy több a pilóta, mint a gép. TE állítottad, hogy annyira nincs pilóta, csak gép, hogy nyuggerek repkednek. Amikor meg kérdeztem, hogy szerinted hova lettek a pilóták, akkor mondtad, hogy sokat vesztettek.
Szóval magyarázd el, hogy hogyan kell kilőni a pilótát a gépből! Te vagy a mesterlövész, oszd meg a tudásod.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:08:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Idézzünk klasszikusokat!

"ANYÁD? Az neked négy betű? Suliba sem jártál?"
"Buta vagy. Az ny nem betű. Hang. Te hány évet jártál általánosba?"
"tejhatalom"

white999 2022.08.20. 12:12:30

@arthurthedent: Szocializmusra ez nem jellemző.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:12:43

@sóhegy049:
"Magyarország és Kelet-Európa egy kommunista állam diktátorától függ és függött is. Tehát a HH óta volt idő? Volt!"
Volt, de mire?
Ahogy látom azért Németország meg Ausztria is attól függ.
Már bocs, vagy észreveszünk földrajzi realitásokat, vagy nem.
1. Ha egyszer ott van valami ami nekünk kell, akkor jó pofát kéne vágni hozzá. Ezt mondjuk politikának hívják, hogy nem rárúgjuk az ajtót, meg leszarjuk, hogy mit akar, meg lenézzük. Ezt mellesleg az USA tökéletesen előadja Szaud-Arábiában. Valahogy nem erőltetik sem az LMBTQXY!? jogokat, se a feminizmust, sem a demokráciát. Pedig az aztán a véres olaj..

2. Kb. néhány tucat félhülye arab királyságtól is függ a világ sorsa, az mondjuk mennyivel jobb, mint a gonosz orosz diktátor?

3. A demokratikus usa mindig minden helyzetben a saját biztonságát és jólétét helyezi előtérbe. MINDIG, és nem is titkolják, sőt igazuk is van. Mennyiben jobb ettől függeni, mint bárki mástól.

4. A világ túlfeléről idehozott akármi mindig drága lesz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 12:13:39

@arthurthedent: Itt csak egy olyan sötét manust látsz, aki képtelen elviselni saját primitívségét és állandóan kompenzál. Katonai dolgokban vitáztam vele először, mire kijelentette hogy nem tudja mi a tüzér. Szerinted? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 12:15:47

@tiltsál ki te gyökér: Pont azért van hiány pilótából a mert több kell egy repülőhöz. Na! Kezded kapisgálni. Négy öt ember kell hogy kiröhögjön téged, hogy eljusson a sötét agyadba hogy mennyire hülye vagy?

white999 2022.08.20. 12:18:10

@arthurthedent: Gyökér tényleg ennyire hülye.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 12:20:17

@tiltsál ki te gyökér: Hülye vagy.
www.aeromagazin.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1216:pil%C3%B3tahi%C3%A1ny-az-orosz-l%C3%A9gier%C5%91n%C3%A9l&Itemid=116

"
1300 pilóta hiányzik az orosz légierő jelenlegi állományából – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a moszkvai törvényhozásnak tett jelentésében, február utolsó hetében. Az utánpótlásra legkorábban 2018-ban lehet számítani, mondotta, s hozzátette, hogy a hajózó beosztású pilóták nyugállományba vonulásának előírt határidejét öt esztendővel meghosszabbították."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 12:22:47

@white999: De ő még az orosz védelmi miniszternél is jobban tudja, hogy nincs pilótahiány!

ulрius66 2022.08.20. 12:25:16

@tiltsál ki te gyökér: Téged szopatnak itt. Többen is. Te szereted ezt? Orvos látott már?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:26:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hogy jött ide a pilótahiány, te majom? :D:D

Te azt mondtad, hogy úgy vesztettek pilótát, hogy a gép megmaradt :D

Egyébként mikor lesz 2018 amikor számíthatnak utánpótlásra?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:27:28

@ulрius66: Abból a fele ugyanaz az ember.
És kur va jókat röhögök a butaságaitokon.

BOAR 2022.08.20. 12:28:35

@tiltsál ki te gyökér: Azért a lófasznyi uránért sorbaálltak páran csak a nagy tesó nem engedte, hogy gaz imperialisták bányásszák ki...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 12:29:46

@tiltsál ki te gyökér: "Te azt mondtad, hogy úgy vesztettek pilótát, hogy a gép megmaradt :D

Én ilyet sosem írtam, hazudsz. Idézd ha tudod!

BOAR 2022.08.20. 12:30:03

@ulрius66: Ő szereti. Na és? Birka meg kisfiúkat kefél, az sokkal rosszabb.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:32:00

@BOAR: Hát hogyne pufi.
Meséld már el, hogy a Vasfüggöny mögött ki állt sorba a 0.12 fémtartalmű ércért.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:33:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Írtad bazmeg, ne hazudj. :D:D:D
Pont mint azt, hogy a négy duplája tíz, meg hogy az Ny nem betű.
Ja, meg hogy az anyád ötbetűs szó...

A nagy akadémikusvegyész :D:D:D: Nátriumpentatol

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 12:35:49

@tiltsál ki te gyökér: "Te azt mondtad, hogy úgy vesztettek pilótát, hogy a gép megmaradt :D"

Hazudsz. Idézd!

hitelkártyahalmozó 2022.08.20. 12:45:18

@ulрius66: Öten, hatan rugdostok egy szellemileg visszamaradottat. Nem szép tőletek.

hitelkártyahalmozó 2022.08.20. 12:47:25

@BOAR: birca perverziói köztudottak. gyökér hülyesége szintén.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 12:56:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nincs kedvem megkeresni.
Én tudom, te is tudod, pont mint ahogy azt is, hogy nagy pofával közölted, hogy az ny nem betű. AZ sem úgy volt vegyészprofesszor? :D:D:D

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 13:19:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tessék megtaláltam. :D:D:D:
Itt van, közlöd, hogy nincs elég pilóta, azért nincs, mert az oroszok sok pilótát vesztettek. Úgy, hogy alapból váltószemélyzet van. Tehát az oroszok úgy veszítenek pilótát, hogy a gép megmarad. Tehát az ukránok nyilván kilövik a gépből őket.

"Ok. Akkor meséld már el azt a szituációt, hogy egy hadseregnek van repülőgépe, de nincs hozzá pilótája. Tényleg érdekel, hogy szerinted mégis hogyan fordul elő ilyen helyzet. Mi történt a pilótákkal - akik nem nyugdíjasok."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu2022.07.11. 22:59:35
@tiltsál ki te gyökér: Azt nem érted meg ugye hogy több a gép mint a képzett pilóta?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu
2022.06.10. 18:17:40
@tiltsál ki te gyökér: "Mi történt a pilótákkal - akik nem nyugdíjasok."
K urva sok pilótát vesztettek az oroszok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.20. 13:58:46

@sóhegy049: baszod! Aszittem Heil Hitler.
Amúgy én se tudtam mi az.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 13:58:54

@tiltsál ki te gyökér: Na és mesélt te analfabéta! :-))
Ez amit írtál, ugyan hol van?

"Te azt mondtad, hogy úgy vesztettek pilótát, hogy a gép megmaradt :D"
Kis hazudós! :-))

hitelkártyahalmozó 2022.08.20. 14:08:27

@tiltsál ki te gyökér: Ezekben az idézetekben én nem látom azt amit neki tulajdonítasz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 14:24:39

@tiltsál ki te gyökér: Még keresgetsz? Mert eléggé harmatos amit eddig próbáltál bizonyítéknak kikeresni.
Szóval? Sikerül ezt idézned tőlem?

"Te azt mondtad, hogy úgy vesztettek pilótát, hogy a gép megmaradt :D"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 14:32:25

@tiltsál ki te gyökér: Ne keresgess annyit, mert állítólag már füstölnek a google szerverei! :-)) Kisebb lesz a dolog lábnyoma a Földön, ha megtanulsz olvasni. Ja, nem, mert az képtelenség. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 14:47:45

Bazz.. most olvastam. A 20.-ai tűzijáték egy héttel elhalasztva. 27.-e az ÁFA alapítás ünnepe. :-))

white999 2022.08.20. 15:46:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Van benne logika ha ragaszkodnak hozzá, hogy drágább lemondani mint megtartani. Csak spórolnak.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 16:53:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Írni nem tudsz, azt tudjuk. Olvasni sem? :D

NA, magyar ábécé 23. betűje?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 16:56:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Jajj, a saját felszopónickeddel igazat adsz magadnak? :D:D Egyre jobb vagy.

""Mi történt a pilótákkal - akik nem nyugdíjasok."
Kur va sok pilótát vesztettek az oroszok.

Tehát a pilóták elvesztek, a gépek megmaradtak. Oké.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 17:25:34

@tiltsál ki te gyökér: Ezt írtad.

"Te azt mondtad, hogy úgy vesztettek pilótát, hogy a gép megmaradt :D"

Ez a bizonyítékod erre? :-))

""Mi történt a pilótákkal - akik nem nyugdíjasok."
Kur va sok pilótát vesztettek az oroszok."

Neked komoly gondjaid vannak az olvasással. Hogy hoztad ki ebből hogy azt írtam a gép megmaradt a pilóta odaveszett? :-))
Hihetetlenül szánalmas vagy ezzel az erőlködéssel. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 17:28:44

@tiltsál ki te gyökér: Az anyád legépeléséhez hány leütés kell? :-)) El tudsz számolni ötig?

BOAR 2022.08.20. 17:52:58

@white999: Nem mondják le. Miután az "alkotmányos költséget" már levonták a kivitelezőtől, muszáj megtartani. Egy hét csúszás az pont arra lesz jó, hogy egy kicsit megdráguljon...mert hát őriztetni kell meg védeni az esőtől i tak dajse...

BOAR 2022.08.20. 17:55:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az anyja "legépeléséhez" egy leütés sem kell csak kétszáz forint vagy egy zacskó krumpli.
Már rég nem kell leütni, hogy hagyja magát.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:08:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Na, figyelj kiskancsó. Tehát attól betű valami, hogy hányszor nyomod le a billentyűt? Akkor az A két betű, hiszen két billentyűt nyomsz egyszerre?
Egyáltalán honnan jön, az, hogy hány leütés akármi? Baszod, közölted, hogy az anyád nem négy betűs szó, mert az ny az nem betű hanem hang.
Ennél nagyobb baromságot még senki nem volt képes az interneten leírni. Vegyész úr.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:13:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
A gép nyilván megvan, hiszen azért kellett nyugdíjas tábornok, aki repüli. Fentebb írtad, hogy normál esetben több pilóta van, mint repülőgép -hozzáteszem, hogy ezt is én mondtam el már egy hónapja, ezt sem értetted, de mindegy.

Kérdeztem, hogy hova lettek a pilóták, akik nem nyugdíjasok.
Szerinted elvesztették őket az oroszok.
Tehát, ha a gép megvan, a pilóta elveszett, akkor arra milyen magyarázatod van? Az orosz befogta a pilótákat gyalogosnak ágyútölteléknek? Gép nélkül repkedtek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 18:18:13

@tiltsál ki te gyökér:

Megpróbálok segíteni befejezni ezt a sehová nem vezető vitát. Az ny, akár a gy, sz, zs stb. szabatos megnevezése: digráf.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 18:20:53

@tiltsál ki te gyökér: Hol írtam hogy a gép megvan, a pilóta odaveszett? Már világos miért zagyválsz, az ábécét sem ismered. :-))
Az olvasás végképp nem megy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 18:22:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Áááá.. dehogy lesz befejezve! Folyamatosan fogom szopatni. :-))

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:24:44

Sajnos nincs már a Kormányzati Tanácsadó Jósda, aki meg tudná mondani, hogy milyen idő lesz, ezért kénytelenek a meteorológusokra hallgatni. Azért halasztják el.
Mondjuk azt is egy vegyészmérnök vezette. Nem te vagy az vén buzi?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.20. 18:25:07

Angolban ilyen pl. az sh vagy a németben a ch. Létezik trigráf is, lásd a magyar dzs, a német sch vagy az olasz sci (pl. a prosciutto szóban, ejtsd prosuttó).

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:26:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a korcs vénember le bírta írni, hogy
" ANYÁD? Az neked négy betű? Suliba sem jártál?"
aztán:
"Buta vagy. Az ny nem betű. Hang. Te hány évet jártál általánosba?"

Ennyire bölcs ember ez a kis buzi

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 18:27:54

@tiltsál ki te gyökér: "A gép nyilván megvan, hiszen azért kellett nyugdíjas tábornok, aki repüli."

Erről pont annyit tudsz mint a tüzérekről. :-))
Egy géptípust csak az repülhet, akinek van arra képesítése. Egy sárkányrepülő nem vezethet lopakodót. De ez neked magas, aki azt sem tudod mi az az ágyú. :-))
Ami négy betű.
szotar.com/szokereso/hossz/4-betus

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:28:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Olvasgattam az a betűvel kezdődő ötbetűs szavakat. Na, tudod mi nincs köztük? Az anyád.
Illetve konkrétan a te anyád a k betűs 5 betűs szavaknál van.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.08.20. 18:30:01

@tiltsál ki te gyökér: De én vagyok. De anyád (öt betű) bizonyíthatja hogy nem vagyok buzi, egy zacskó chips volt a fizetség neki. :-))

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:33:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
:D:D:D:
Hallod, faszfej, egyre gázabb vagy. AZ ágyú 4 betű? Az igen. Akkor eszerint a gy is hang?
Baszki, ennyire tényleg nem tudod az ábécét? Szánalmas.

"Egy géptípust csak az repülhet, akinek van arra képesítése."
Ezt eddig senki nem vitatta.

"Egy sárkányrepülő nem vezethet lopakodót. "
Ez is egyértelmű. Na, szóval, akkor az olyan gépeket, amiknek a pilótájuk nyugdíjban van nem tartja meg a légierő. AZ olyan gépek a körforgalmak közepén vannak kiállítva. És nem, nincsenek M zárolt repülőépek.
Szóval hülye kamuvegyész, ha a SZU-20 repülőgép hadrendben van, akkor van pilótája is. Kivéve, ha elvesztik a pilótáját. AZ meg ugye csak úgy lehet, ha kilövik a gép meg megmarad.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:35:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Attól mert találtál egy olyan oldalt ami pont olyan szarul tudja az ábécét, még nem lesz igazad faszfej.
Nyiss fel egy szótárat, és ott van, hogy a magyar ábécé 23. betűje az ny. AMI NEM HANG BAZMEG, HANEM BETŰ.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:37:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Jaaa, hogy tényleg te lennél az a nyomorult lófejű Szilvásy :D:D:D:
Ehhhe. Mekkora búza.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:38:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
És nem zavar, hogy a saját tesó is tragédiaként éli meg, hogy egy leépült kretén vagy?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 18:40:37

Na, megyek Kurt megint csinált gép nélkül egy mélyrepülést.
Nem ismeri a nyomorult magyar ábécét, nem tudja mennyi a négy duplája, de azt tudja, hogy a gonosz fidesz okozta a vihart.

birkamenet 2022.08.20. 19:15:28

@tiltsál ki te gyökér:

Te genetikai selejt bulgár birka, putyin gazdád azért van szankció alatt, mert háborút robbantott ki, irtja az ukrán népet.

Ha egy nyomorék diktatúra ezt nem csinálja, akkor azzal még kereskedik a világ. De te NER barma, ha be kellene szüntetni mindenféle kereskedelmet minden kleptokrata, emberi jogokat taposó, fosos diktatúrákkal szemben, akkor ORBANISZTÁN lenne az első (és egyetlen) ország Európában, amelyiket azonnal az egész világ embargó alá fog vetni.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 20:25:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nem baj lófej, az a lényeg, hogy egy egész ország rajtad röhög, a családod is tudja, hogy egy szellemileg leépült roncs vagy.
Szólj, ha majd megismerted a magyar ábécét.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 22:32:16

@eßemfaßom meg áll: Ez egy marhaság.
A német gazdaság majd elmegy a morállal. Meg a fürdés megspórolásával.
Ja, meg a betelepült migrik szakmai segítségével. Mondjuk azok alapból is spórolnak a fürdésen.

Zionnépe 2022.08.20. 22:36:45

@tiltsál ki te gyökér: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem értem miért vitatkoztok erről, a magyar abc egyik betűje az ny és hangként is használjuk.
Leütésben/géppel írott/elektronikus szövegben pedig egyértelműen külön karaktereknek számítanak az n és az y

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 23:07:18

@Zionnépe: Én nem vitatkozok erről.
A jósdatulaj nagy okosságában kijelentette, hogy az ny nem betű, hanem hang, és az anyád nem négy betűs szó, hanem öt.

Ez leginkább azért van, mert egy szerencsétlen autista jegyeket mutató szociopata, aki nem képes elismerni, hogy valamit rosszul tud, illetve nem képes arra, hogy elképzelje, hogy akikkel beszélget a neten, azok nem a seggéből lettek előrántva.

Én meg jó fej vagyok :D

tiltsál ki te gyökér 2022.08.20. 23:12:46

@Zionnépe:
Egyébként az ilyenekbe azért szar kívülállóként beleolvasni, mert nem érted az előzményt.
Szóval az van, hogy ez a nyomorult beleköt bárkibe, mert nem tudja, hogy pontosan hány fokon izzik a vas, hónapokon keresztül basztat bárkit bármilyen elírásért. Aztán ír egy ekkora blődséget.

]{udarauszkasz 2022.08.20. 23:40:00

Hogyon offoljunk romma egy blogot,amiben az all:
Gyerekek,megfagyunk vagy ehen doglunk telen. Hacsak nem egy radioaktiv felhoben hamvadunk el elotte.
Liberate me ex inferis...

]{udarauszkasz 2022.08.20. 23:51:19

Egyebkent ez az egesz a kovetkezokeppen nez ki: az energia arat mindig ugy szabjak meg,hogy a legdragabb energiahordozohoz igazitjak,ami jelen esetben a gaz.
Persze ezen kivul rengeteg mas energiahordozo van, koolaj,szen, viz, szel, nap stb.... Aki ezekkel termel energiat,az most megtette a lotto5ost. Baromi nagy penzek vandorolnak nehanyak zsebebe a mi zsebunkbol.
Persze,ha egy balkon eromuvet telepitesz az udvarodra,vagy mas modon probalsz sajat aramot termelni magadnak megfingatnak. Fizess tobbet,kulonben megfagysz,ehenhalsz. Fizess meg tobbet. Meg tobbet! Meg, meg meg tobbet!! Ezeknek semmi sem eleg, es ha ezek az alfacsimpanzok mar a vegletekig kizsigereltek az emberiseget,csinalnak nekunk egy jo kis vilaghaborut,es az ocean kozepen fekvo yachtvarosaikbol ujraosszak a kartyakat.
Ne legyen igazam,de felek,megint igazam lesz....

]{udarauszkasz 2022.08.20. 23:55:42

Az is erdekes,hogy az osszes finomitoban,es eromuben,most egyidejuleg van "karbantartas..."

Nzoltan 2022.08.21. 04:50:00

A németeknek is kellett egy zelenszkij, aki végrehajtja a demokraták hülyeségeit. Itt ez a karigeri lett volna. Csak képzeljük el azt a hozzáértést.
Ha így halad Európa, nem hogy a sógoréknál, hanem a németeket is utolérjük két éven belül. És nem azért mert akkorát fejlődünk.

Sorállományú előfelvételis 2022.08.21. 07:45:25

@]{udarauszkasz: Ez kezdettől fogva világos volt. És ezzel nem lehet it csinálni. Szinte abból élnek hogy bezárva tartanak.

Sorállományú előfelvételis 2022.08.21. 07:47:20

@Zionnépe: Szerinted mit jelent a Kurt nickjében a troll? :-)) A gyökér meg az áldozata.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.21. 10:44:42

@Sorállományú előfelvételis:
Na, ezt a felszopónicket is elővetted kurt? :D:D

Egyébként pénzbevonzó tűzvarázslatot is vállalsz, meg rontáslevételt is vagy megakadtál a teljesen tudományos jósdánál?

Exploiter 2022.08.21. 11:33:51

@arthurthedent:

Az amcsi gázcégeknek egy négyszáz milliós országot kell eltartani, a világ messze legdrágább hadseregét, egy rakás amcsi milliárdost, meg még nagyobb luxus yachtokat.
Vagy te komolyan úgy gondolod, h az usa emberbaráti szeretetből szállít gázt?
süti beállítások módosítása